Nyhetsartiklar

Direct Selling Sweden

Apotekaren och entreprenören Sara Serray fick i lördags natt Direct Selling Swedens utmärkelse Årets Kvinnliga Entreprenör 2022.

Sara Serray är apotekare i grunden och började mixtra hemma med att ta fram ett nyttigare alternativ till vanligt godis. Resultatet blev ett helt veganskt och vitaminberikat gelégodis, fritt från gluten, palmolja och socker. Målet har varit att skapa något eget och utveckla produkter som bidrar till bättre folkhälsa.

Göteborgs-Posten

Sara Serray skapade godiset i sitt kök – Wellibites blev miljonmarknad

Hennes godis är redan en mångmiljonmarknad. Och allt började här – i mammas kök i Mölndal. Sara Serrays sockerfria och veganska godismärke Wellibites växer i superfart. Nu väntar världen.

Expressen

Sara offrade bostad och jobb – grundade mångmiljonaffär

Kostrådgivaren och apotekaren Sara Serray, 31, sa upp sig från jobbet och sålde sin lägenhet för att förverkliga sin dröm.
Den tog fart i mammans kök med den treåriga systerdottern som hårt men rättvist smakråd. Nu gör godisföretaget Wellibites succé och omsätter miljoner.
– Jag såg att det fanns ett intresse på marknaden att skapa något som var hälsosamt men fortfarande gott, säger hon.

Årets Nybyggare

HH.M Konung Carl XVI Gustafs pris – Årets nybyggare 2019

Stiftelsen IFS har sedan år 2000 haft privilegiet att hedra och lyfta fram duktiga entreprenörer med utländsk bakgrund. H.M. Konung Carl XVI Gustaf är prisets beskyddare. Sara Serray fick priset Årets Unga Pionjär i Väst.

friKöpenskap

Hennes godis har gått från spisen till rikslansering

Saray Serray, utbildad apotekare och kost- och friskvårdsexpert från Mölndal såg en lucka på godismarknaden – och skred direkt till verket. Måndagen den 13 maj listas hennes godis i över 850 butiker i hela landet.

Butikstrender

Wellibites satsar med nytt utseende och sälj

Efter ett mycket bra 2020 satsar Wellibites med nyttigt godis på att 2021 ska bli ännu bättre och att man ska nå ännu fler med sitt sortiment.

Food Supply

Food Supply – Wellibites kliver in på Reitan

Det svenska sockerfria godiset Wellibites som startades av apotekaren Sara Serray växer snabbt och från och med vecka 7 kommer hennes godis även finnas på hyllorna på Pressbyrån och 7-eleven.

SEB Financial Equality

”Jag hade förberett allt jag kunde, till sist var det bara att våga”

I sin roll som apotekare och kostrådgivare kom Sara Serray ofta i kontakt med folkhälsoproblem som diabetes typ 2 och fetma. Hon insåg att hon ville vara med och förändra problematiken men på ett sätt som ingen annan gör. Där och då föddes idén om Wellibites, företaget som gör hälsosamt godis.

Draknästet

SVT – Draknästet 2021

Sara Serray gjorde succé inför den hårda juryn i SVT:s programserie Draknästet. Hon klev in med en stark passion för det hon gör och älskades av drakarna! Det resulterade i att fyra av de fem investerarna ville köpa in sig med en miljon kronor vardera! Men för Wellibites grundare blev efterspelet till tv-programmet Draknästet dramatiskt.

Mölndals-Posten

Wellibites grundare Sara Serray om succén i Draknästet: ”Nästan mer nervös igår”

Sara Serray från Bifrost gjorde succé i SVT:s programserie Draknästet under torsdagen.
– Det var väldigt smickrande och väldigt roligt att få återuppleva detta, säger hon till Mölndals-Posten.

Breakit

Upplösningen som SVT mörkade i Draknästet – Sara Serray och Wellibites gav drakarna nobben (här är förklaringen)

Hon älskades av drakarna i SVT och fick flera av dem på kroken. Men för Wellibites grundare Sara Serray blev efterspelet till tv-programmet Draknästet dramatiskt. Innan alla papper var påskrivna hann börsbolaget före:
”Skönt att jag kan prata om det nu”
(Årets mest lästa artikel 19/8-21)

Breakit

Från enmansföretag till foodtech-jättens vinstmaskin – Sara Serrays Wellibites går på export

Det var inte länge sen Sara Serray stod i mammans kök och lagade sockerfritt godis. Idag är Wellibites marknadsledande och lovordas av influencers som Bianca Ingrosso och Kenza Zouiten Subosic.
Efter att Sara Serray tackat nej till investerarna i Draknästet köptes bolaget av foodtech-jätten Humble Group. Nu lanseras hennes Wellibites i en handfull länder. “Vi ska dubbla tillväxten”, säger Sara Serray.

Unquo

Sara Serray drömmer om en godare värld

En sötsugen systerdotter fick Sara Serray att börja producera sockerfritt godis och skapa företaget Wellibites. På bara tre år har företaget etablerat sig som det nyttigare alternativet i affärernas hyllor. Nu siktar Serray på resten av världen.

SEB

SEB – Hälsosamma sötsaker – en riktigt god idé

Ett steg mot ökad folkhälsa via ett gott godis. Med sitt företag Wellibites har Sara Serray lyckats ta fram produkten som många drömt om – ett godis som är nyttigt.

Butikstrender

Butikstrender – Hälsosamma sötsaker – en riktigt god idé

Kris? Inte för Wellibites. Sara Serrays satsning på hälsosamt godis är en succé och satte försäljningsrekord varje månad första kvartalet 2020.

Dagens Industri

Hennes hälsogodis slår nya säljrekord

Apotekaren och uppfinnaren Sara Serray sade upp sig och sålde lägenheten för att satsa på sin entreprenörsdröm. Med eget recept för ett mer hälsosamt godis gör nu hennes märke Wellibites succé i svenska butikshyllor och på nätet. På tur står en lansering i Norge och rekrytering.

This website uses cookies from third parties to track how you use our website, enabling us to observe which pages you visit and how long you spend on each page. This assists us in gaining a better understanding of user behavior and site navigation, thereby enabling us to enhance the overall user experience. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.